sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Taidekasvatusta ja muumikulttuuria

Eilen aamuna kävin 4v:n kanssa Tampereen taidemuseossa. Vaikka juuri edellisessä kirjoituksessa sanoin, että vältetään loma-aikoja :D No ajattelin, ettei taidemuseo hiihtoloman ensimmäisen päivän aamuna klo 11, välttämättä ole se kaikken vilkkain lastenkohde.

Museossa järjestettiin Hosulin toiminnallinen kierros, ikäsuosituksena yli 5v, mutta lapsi halusi mukaan niin kysyin, jos pääsisi. Aluksi kierrokselle näytti olevan lähdössä muitakin alle 5-vuotiaita, mutta jostain syystä kääntyivät heti alussa ympäri. Kierrokselle osallistui meidän 4v:n lisäksi muutama kouluikäinen. Kuljin kyllä mukana, jos tarvitsi välillä varmistaa missä äiti on ja mitä pitää tehdä, mutta pääosin 4v kulki kierroksen ihan täysin itse Hosulin ohjeiden mukaan.

Kierroksella tutustuttin Tove Janssonin piirroksiin ja maalauksiin sekä tutkittiin muumitalon pienoismallia ja etsittin Hosulin kadottamaa peltipurkkia. Tästä voi ilmoittautua seuraaville kierroksille. Hosuli antoi myös tehtäväksi piirtää itsensä mallista. Tämä on 4v:n piirros elävästä mallista, minusta aika hyvä:

(Alkuperäisen Hosulin näet linkistä)

Todella ylpeä olin 4v lapsestani, joka jaksoi osallistua koko kierrokseen (45min) ja kuunnella ja keskittyä vetäjän ohjeisiin koko kierroksen ajan. Lopuksi jäätiin vielä yhdessä hetkeksi tutkimaan muumimaailmaa.

Ps. Museosta lähtiessä käytiin pesemässä kädet, en nähnyt kenenkään muun niin tekevän ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti