keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Tampereen puistokierros

Meidän kunnassa puistossa on viime aikoina ollut yllättävän vähän porukkaa. Koska leikkiseura on kuitenkin tärkeää, pitää sitä sitten etsiä muualta.

Kävimme testaamassa Tampereen parhaiksi leikkipaikoiksi kehutut puistot. Tässä omat arviot:

Pikkukakkosen puisto

Jos kaipaat väkeä niin suuntaa tänne aamupäivällä. Silloin paikalla voi olla useampikin päiväkotiryhmä ja leikkivälineissä ruuhkaa. Paljon leikkikavereita. Iltapäivällä, varsinkin talvella on hiljaisempaa. Kerran osuttiin niinkin, että puistossa oli vain yksi lapsi meidän lisäjsi! Täältä löytyy ambulanssi, paloauto ja poliisiauto, kiipeiltävää ja liukumäkiä, keinut kesällä ja iso hiekkaleikki alue sekä tanssipaikka. Kesällä ihan puiston vieressä on pieni kioski.

Näsinpuisto / Tiitiäisen satupuisto

Oma suosikkini. Tosin tänne pääseminen vaatii ylämäkeen kipuamisen rattaiden kanssa. Aina on ollut leikkikavereita, muttei suurta ruuhkaa. Kertaakaan ei ole ollut päiväkotiryhmää samaan aikaan, siispä myös juttuseuraa aikuisille. Täältä löytyy trampoliinit ja piirtelyseinä, satumaista tunnelmaa. Kuulemma iltaisin valaistus tekee puistosta vielä kivemman, voisi joskus käydä katsomassa.

Sorsapuiston leikkikenttä

Lasten suosikki, molemmat löysivät tekemistä eikä ollut liikaa ruuhkaa, vaikka paikalla oli myös päiväkotiryhmä. Peruspuisto, löytyy liukumäki, keinut, kiipeiltävää, liuttavaa, hiekkaleluja. Tämäkin puisto on rauhallisella sijainnilla. Jos kauempaa tulee, auton saa sampolan pihaan ilmaiseksi parkkiin ja voi kävellä Sorsapuiston läpi. Kesällä on puiston vieressä lintuhäkit ja jätskikioski, me ei näitä ole vielä nähty, mutta kunhan ilmat paranee niin käydään uudestaan.

Tammelan puisto

Tilava puisto ja iso kiipeilypaikka, joten liian laajalle levitetty eri leikkivälineet ja keskelle jätetty tyhjää, joten kahden lapsen seuraaminen oli yllättävän vaikeaa. Toki muutkin puistot ovat isoja, mutta niissä pienempi ja isompi voivat olla onissa touhuissaan helpommin siten, että näköyhteys molempiin säilyy. Tammelan puisto on suunniteltu niin, että myös liikuntavammaiset pääsevät siellä joihinkin leikkivälineisiin. Auton saa ilmaiseksi parkkiin pariksi tunniksi Kullervonkadun K-marketin viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti